Termelési kapacitás bővítése a T-CELL Plasztik Kft-nél

Kedvezményezett neve, címe:    
T-CELL Plasztik Műanyagipari Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 1054 Budapest, Széchenyi utca 14. III/1.

Projekt címe:        
Termelési kapacitás bővítése a T-CELL Plasztik Kft- nél

Szerződött támogatás összege:  
153 923 034 Ft

A támogatás mértéke:                                    
49,99 %

A projekt tartalma:
A projekt célja a vállalkozás expandált polisztirolhab gyártási kapacitásának növelése.

Az építőipari hőszigetelő polisztirol hab lapok gyártási technológiája három elkülönülő technológiai szakaszból áll: előhabosítás, tömbösítés, szeletelés és csomagolás.

Az előhabosítás és a tömbösítés jelentős mennyiségű ipari gőzfelhasználással jár. A meglévő

kapacitások szezonban csak jelentős túlmunkával tudják a piaci igényeket kiszolgálni. A piac fejlődésének követése, eladásaink növelése szükségessé teszi a termelési kapacitások bővítését.

A jelenleg alkalmazott berendezések üzembiztonsága és az előállított termékkel kapcsolatos minőségi elvárások is indokolttá teszik a berendezések egyes elemeinek cseréjét. A tömbösítő berendezés cseréje a közel 1,5-szeres kapacitás bővítés mellett a minőségállandóságot is nagyban elősegíti. A fejlesztéssel egyidejűleg szükség van a gőzpuffer teljesítményének növelésére is (eszközbeszerzés).

Előzőeken túl a vágó és a csomagoló berendezések beszerzése is megvalósul.

A CNC feldolgozó berendezés új termékcsalád gyártására biztosít lehetőséget. Ez mint termékfejlesztés jelentős piacbővítést tesz lehetővé illetve a termelés hozzáadott értékét is növeli. A számítógépes termelésvezérlési és irányítási rendszer a fenti kibővített kapacitás hatékony kihasználását szolgálja.

Az új termelő berendezés működtetéséhez szükséges információs technológiafejlesztéshez kapcsolódó szoftverek beszerzése is megvalósul gyártáskövetés, nyomonkövetés, minőség ellenőrzés, anyagdiszponálás, gyártásjelentés, selejtminősítés licenszek formájában.

A projekt megvalósítása révén speciális kivitelű hőszigetelő polisztirol hab termékek felhasználásával gyors építésű, különlegesen jó hőszigetelési képességű épületszerkezeti rendszer gyártásának feltételi is adottak lesznek.

A projekt tervezett befejezési dátuma:  
2017.08.30.

A projekt azonosító száma:
GINOP -1.2.1-15-2015-00768